top of page

MISSIE VAN DOORKRUIST

Stichting Doorkruist zet zich in voor de ontwikkeling en presentatie van hedendaagse, beeldende kunst met een maatschappelijke impact om kunst zo onderdeel te laten zijn van de samenleving. De stichting wil verschillende lagen van de bevolking enthousiasmeren voor kunst vanuit een filosofische grondhouding en met maatschappelijke relevantie. De stichting wil daarmee:

WEB_488A36123_edited.png

KUNST BEREIKBAAR MAKEN

Stichting Doorkruist spant zich in hedendaagse kunst dicht bij het publiek te brengen. De stichting bevordert díe vormen van  kunst die door een zekere gelaagdheid in de presentatie een breed publiek aanspreken.

VERBINDEN

Met het bereikbaar maken van kunst, wordt kunst toegankelijker en zal Stichting Doorkruist middelen inzetten om het publiek uit te dagen een verbinding aan te gaan met het kunstwerk en met elkaar. Juist in een tijd van polarisatie gelooft Stichting Doorkruist in kunst als verbindende factor.

WEB_488A2863.jpg
WEB_ISEBEIKEN_14.jpg

SCHUREN

Stichting Doorkruist bevordert die vormen van kunst die maatschappelijk relevante thema’s aan de orde stellen. De kunstwerken willen dogma’s doorbreken, stellen vragen, vertellen verhalen én/of doorbreken muren. De schurende werking van de kunstwerken daagt het publiek uit de thematiek vanuit verschillende optieken te bekijken en nodigt uit tot het gesprek. De kunst brengt tot verwondering én maakt de thema’s tastbaar en bespreekbaar en daagt zo uit om tot nieuwe inzichten te komen.

bottom of page